Nähtävyydet

Ruoveden Sofia Magdalenan kirkko, Kirkkotie 1. Kirkko on valmistunut 1778. Sen on piirtänyt Matti Åkerblom. Kirkkoon mahtuu
noin 1 100 henkeä.
Muroleen kirkko on avoinna sopimuksen mukaan. Lisätietoja: www.ruovedenseurakunta.fi.
Kirkkoveneet
: www.ruovedenkotiseutuyhdistys.fi/kirkkoveneet.

Ryövärinkuoppa, Siikakankaantie 414. Puolen kilometrin mittainen polku, joka kulkee rehevän avolähteen ja runsaan kasvilajiston keskellä. Nimensä alue on saanut muinaisesta maantierosvojen piilopaikasta. Rehevässä laaksossa on muun muassa puroja, majavien katkomia puita ja se on rauhoitettu. Lisätiedot: www.luontoon.fi/ryovarinkuoppa.

Runebergin lähde, Ruovedentie 12 kohdalta haarautuvan Runebergintien päässä oleva lähde, joka oli luonnonhistoriallinen nähtävyys
ja kokoontumispaikka jo ennen Runebergin aikaa. J. L. Runeberg asui Ruovedellä kotiopettajana ja hänen Vid en Källa (Lähteellä) -runonsa on kirjoitettu tämän lähteen innoittamana. Runopolku on tunnelmallinen noin kuudensadan metrin mittainen polku, joka kulkee Runebergin lähteeltä (Ruovedentie/Runebergintie) Laivarantaan (Laivarannantie 5).

Museotie, Peräkunnantie muodostaa eheän talonpoikaisen tie- ja siltarakentamisen muistomerkin. Tie erkanee Kuru–Ruoveden maantieltä Kantatie 66:lta käännyttäessä. Opasteet löytyvät tien molemmista päistä.

Ollinkivi on Suomen ensimmäinen vuoden 1923 luonnonsuojelulain mukainen suojelukohde. Siirtolohkare rauhoitettiin 1924. Kivi sijaitsee oikealla tien vieressä, noin 250 m päässä Siikanevan P-paikalta oikealle. Orivedeltä Ruovedelle vievä maantie kulki aikoinaan Ollinkiven sivuitse. Tätä tien osuutta kutsuttiin "Pahaksi virstaksi", sillä tiellä oli siinä kohdalla neljäkymmentä ylämäkeä ja alamäkeä. Zacharias Topeliuksen Talvi-iltain tarinoihin kuuluvan kertomuksen mukaan mäen rinteellä oleva kivi vyöryy tielläkulkijan päälle, jos kulkija on maanpetturi.

Ruoveden matkailuinfo 4.6.–19.8. päivittäin 11.00–18.00 Viljamakasiinissa, Ruovedentie 5, p. 044 787 1388,
s-posti: matkailu(ät)ruovesi.fi.

nahtavyydet.png

 

nahtavyydet2.png

 

nahtavyydet3.png

 

nahtavyydet4.png