A

Rajoitukset Pirkanmaalla 21.1.2022 saakka

14.1.2022

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 7.1.2022 koronapäätöksen Pirkanmaan sairaanhoito-piirin kuntien ja Punkalaitumen kunnan alueelle. Määräys kieltää kokonaan kaikki sisätiloissa järjestettä-vät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset henkilömäärästä riippumatta. Lisäksi suljetaan yleisölle avoi-met tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetut asiakas-, osallistuja- ja odotustilat. Rajoituksista ei voi vapautua käyttämällä koronapassia. Ulkona järjestetyistä tilaisuuksista järjestäjän tulee tehdä terveysturvallisuussuunnitelma. Ulkotilaisuuksissa tulee noudattaa turvavälejä, ei tarjoiluja ja niissä on vahva maskisuositus. Määräykset ovat voimassa ajalla 7.1.-21.1.2022.

Päätös ei koske vähittäiskaupan liiketiloja ja palvelujen tarjoamiseen käytettäviä tiloja sekä kulkua niihin. Päätös ei koske myöskään ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Myös lääkinnällinen kuntoutus voi jatkua.

Ruovedellä koronarajoitukset näkyvät seuraavasti eri toiminnoissa:

Kunnan kokoukset ja työskentely

Kunnan kokoukset järjestetään etäyhteyksien kautta.
Sisällä tapahtuvista yli 10 hengen kokoontumisista on tehtävä turvallisuussuunnitelma.
Vahva etätyösuositus. Työpaikalla tauot pidetään porrastetusti ja turvavälejä noudattaen.
Maskisuositus kaikissa kohtaamisissa työyksiköissä.

Tapahtumat

Aluehallintovirasto kieltää kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Kielto on voimassa 21.1.2022 saakka.

Kunnantalo ja sivistysosasto

Kunnantalon ja sivistysosaston ovet pidetään toistaiseksi lukossa koronatilanteen vuoksi. Kunnantalolle ja sivistysosastolle pääsee asioimaan ovikelloa soittamalla arkisin klo 9-15. Suosittelemme sopimaan tapaa-misajasta etukäteen ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan puhelinta tai sähköpostia asioiden hoitamiseen. Työyksiköissä on maskisuositus kaikissa kohtaamisissa, tauot porrastetusti ja turvavälit huomioiden.

Työpajat

Työpajat ovat auki turvallisuusmääräykset huomioiden.

Perusopetus

Maskisuositus 1.luokasta ylöspäin. Maskia käytetään myös koulutakseissa. Henkilöstö käyttää maskia.

Varhaiskasvatus

Maskisuositus on voimassa huoltajille lasta tuotaessa ja haettaessa. Huoltajat vastaavat itse maskeistaan. Lapset tuodaan ainoastaan ulkoeteiseen saakka, josta varhaiskasvatuksen henkilöstö noutaa heidät. Lapsen haku hoidosta tapahtuu pihalta. Henkilöstö käyttää maskia.

Jäähalli

Jäähalli on kiinni. 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastusryhmät voivat käyttää jäähallia su-lun aikana. Urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun 2022 aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.

Kunnan urheilukeskuksen kuntosali ja muut sisäliikuntatilat

Kunnan kuntosali on auki. Kuntosalilla voi vierailla enintään 10 henkilöä samanaikaisesti. 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten harrastusryhmät voivat käyttää kunnan sisäliikuntatiloja sulun aikana.

Ulkoliikuntapaikat

Ulkoliikuntapaikat ovat käytössä.

Honkalan kuntoallas

On kiinni. Lääkinnällinen kuntouttava toiminta voi jatkua.

Nuorisotila Vintti

Nuorten ohjattu toiminta nuorisotiloissa on sallittua turvallisuusohjeistukset huomioiden. Nuorisotoimi tiedottaa aktiivisesti toiminnastaan omissa kanavissaan.

Kirjasto ja kirjastoauto

Kirjasto on avoinna turvallisuusmääräykset huomioiden ja ainoastaan lainaustoimintaa varten.

Ruoveden opisto

Opisto tiedottaa toiminnasta omalla verkkosivullaan.

Ruoveden kunnan asiointiliikenne

Asiointiliikenne jatkuu turvaohjeita noudattaen.

Ruoveden kunnan tiedotus

Kunnan ajantasaisimmat koronalinjaukset saat seuraamalla kunnan verkkosivuja (www.ruovesi.fi) sekä Facebookia.

Vähävaraisten maskijakelu

Ruoveden kunta hoitaa vähävaraisten kasvomaskien jakelun keskitetysti kunnantalolta ajanvarauksella. Maskeja jaetaan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9–12. Ennen kuin maskeja noutaa tulee olla yhteydessä kanslisti Heikki Maunuun heikki.maunu(ät)ruovesi.fi tai 044 787 1378 ja sovittava maskien hakuaika.


Pysytään terveinä, hyvää alkanutta vuotta 2022!


Lisätietoja
Eeva Viitanen
kunnanjohtaja
eeva.viitanen(ät)ruovesi.fi
044 787 1300

Logoruovesi

Takaisin