A

Ruoveden kunnan toimenpiteet koronan leviämisen ehkäisemiseksi, päivitetty 18.2.2021

18.02.2021

Pienimmässäkin hengitystie- tai mahaoireessa tulee jäädä pois töistä ja koulusta sekä on hakeuduttava koronatestiin, töihin tai kouluun ei voi palata ennen kuin testitulos on negatiivinen.

Kunnan kokoukset
- Kunnanhallituksen ja lautakuntien kokoukset pidetään toistaiseksi etäkokouksina, mikäli osallistujia on yli 10.

Tapahtumat
- Kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet on peruttu toistaiseksi.
- Ulkona pidettävät markkinamaiset tapahtumat on peruttu toistaiseksi.

Kunnantalo ja sivistysosasto
- Kunnantalo ja sivistysosasto ovat suljettuna ja ensisijaisesti asiointi pyritään hoitamaan joko puhelimitse tai sähköpostilla. Niissä tapauksissa, kun tapaaminen on välttämätön, se on sovittava etukäteen. Asiakastapaamisissa on vahva maskin käyttösuositus.
- Kunnan työntekijät ovat osittain etätöissä edelleen. Osastopäälliköt linjaavat osastojensa etätyökäytännöt ja tarvittaessa osastopäälliköillä on mahdollisuus myös antaa määräys etätyön tekemisestä.

Työpajat
- Työpajat Amanda, Alvari ja Akseli on suljettu asiakkailta (jos on kuntouttava työpaja, jossa käy kehitysvammaisia, MT-potilaita tms, niin voi olla auki AVI:n rajoitukset huomioiden, eri ryhmät pidettävä erillään toisistaan)
- Työpajojen työntekijät työskentelevät pajoilla huomioiden yleiset ohjeet muun muassa maskien käytöstä

Opetustoimi
- Lähiopetus jatkuu. Kouluun saa tulla vain täysin terveenä ja käsihygieniasta ja turvaväleistä on huolehdittava. Kouluruokailut järjestetään porrastetusti.
- Lukio-opetus jatkuu lähiopetuksena. Lukiolaisille annetaan Pirkanmaan koronanyrkin linjauksen mukaisesti vahva suositus käyttää kasvomaskeja. Lukioon saa tulla vain täysin terveenä.
-Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti kaikille yli 12-vuotiaille. Kunta tarjoaa oppilaille maskit koulukuljetusten ja koulupäivän ajaksi. Maskisuositus on annettu koululaisille ja heidän huoltajilleen myös vapaa-ajalla.

Varhaiskasvatus
- Varhaiskasvatukseen saa tulla vain täysin terveenä. Lasta tuotaessa ja haettaessa huoltajille annetaan vahva maskinkäyttösuositus. Huoltajat vastaavat itse maskeistaan. Lapset tuodaan ainoastaan ulkoeteiseen saakka, josta varhaiskasvatuksen henkilöstö noutaa heidät. Lapsen haku hoidosta tapahtuu pihalta.

Jäähalli
- Sisäurheilurajoite pidetään voimassa Virrat-Ruovesi yhteistoiminta-alueella toistaiseksi kaikilla yli 12-vuotiailla. Jäähallissa voivat kokoontua vapaasti alle 12-vuotiaiden harrasteryhmät, yli 12-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden harrasteryhmät voivat kokoontua alle 10 henkilön ryhmissä koronanyrkin ohjeistuksen mukaisesti.

Kunnan urheilukeskuksen kuntosali ja muut sisäliikuntatilat
- Kunnan urheilukeskuksen kuntosali sekä muut kunnan sisäliikuntatilat ovat kiinni ja kunnan järjestämät liikuntaryhmät keskeytetty toistaiseksi. Tämän jälkeen ne ovat auki koronanyrkin suositusten mukaisesti.

Koulujen salit
- Harjoittelu on mahdollista alle 12-vuotiailla vapaasti, yli 12-vuotiaat ja alle 20-vuotiaat voivat harjoitella 10 hlön pienryhmissä koronanyrkin ohjeistuksen mukaan. Koskee lähinnä pesistoimintaa, harjoitukset käynnissä.

Ulkoliikuntapaikat
- Pidetään avoinna ja kunta suosittelee huolehtimaan liikunnasta käyttäen ulkoliikuntapaikkoja, hyödyntäen olemassa olevia luontoreitistöjä ja muita luonnossa liikkumisen mahdollisuuksia.

Honkalan kuntoallas
- On suljettu ja se aukaistaan, kun kaikkien ryhmien on mahdollista aloittaa toiminta, pois lukien yleisövuorot.

Nuorisotila Vintti
- Aukioloajoista tiedotetaan kunnan omilla sivuilla, Facebookissa ja Instagramissa. Aukiolo ohjatusti 10 hlön pienryhmissä.

Kirjasto
- Kirjaston lainaustoiminta sallitaan siten, että kirjastossa henkilömäärä ei ylitä 10 henkilöä.

Ruoveden opisto
- Kansalaisopiston toiminta jatkuu pääsääntöisesti etäopetuksena. Niissä harrastusryhmissä, joissa etäopetus ei ole mahdollinen, alle 10 henkilön ryhmät voivat kokoontua turvaohjeita noudattaen. Lähiopetuksesta tiedotetaan kunnan nettisivuilla ja Ruovesi-lehdessä.

Lasten ja nuorten harrastekerhot ja ryhmät
- Koulujen kerhoista tiedotetaan Wilman kautta.

Ruoveden kunnan asiointiliikenne
- Asiointiliikenne jatkuu. Kuljetuksissa on vahva maskinkäyttösuositus ja turvaväleistä tulee huolehtia.

Ruoveden kunnan tiedotus
- Ruoveden kunta tiedottaa kunnan omilla nettisivuilla, kunnan Facebook -sivuilla ja Ruovesi -lehdessä.

Vähävaraisten maskijakelu
- Ruoveden kunta hoitaa vähävaraisten kasvomaskien jakelun keskitetysti kunnantalolta ajanvarauksella. Maskeja jaetaan maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 9–12. Ennen kuin maskeja noutaa tulee olla yhteydessä kanslisti Heikki Maunuun heikki.maunu@ruovesi.fi tai 044 787 1378 ja sovittava maskien hakuaika.

Lisätietoja
Eeva Viitanen
Kunnanjohtaja
eeva.viitanen@ruovesi.fi
044 787 1300

Takaisin