Elintarvikevalvonta ja terveystarkastaja

Ympäristöterveydenhuolto, terveyden suojelu, terveysvalvonta ja elintarvikevalvonta.

Elintarvikevalvonta kohdistuu elintarvikkeiden valmistukseen, pakkaamiseen, kuljetukseen, myyntiin, tarjoiluun ja mainontaan sekä alkutuotantoon. Elintarvikevalvonnan kohteina ovat muun muassa elintarvikkeiden tuotantotilat, elintarvikemyymälät, ravintolat, laitoskeittiöt, torit jne. Valvontaa suoritetaan elintarvikevalvontasuunnitelman mukaisesti.

Ruoveden ympäristöterveydenhuollon palvelut hoitaa Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto,  joka valvoo, että elintarvikealan toimijat noudattavat toiminnassaan laadittua omavalvontaohjelmaa.

Elintarvikealan toimijoiden tulee olla yhteydessä ympäristöterveystarkastajaan, kun

  • perustetaan elintarvikehuoneistoa, esimerkiksi ravintolaa
  • suunnitellaan tilojen muuttamista ja korjausta
  • elintarvikehuoneiston toiminta lopetetaan
  • toimija vaihtuu
  • epäillään ruokamyrkytystä
  • suunnitellaan elintarvikkeiden tilapäistä myyntiä tai tarjoilua esimerkiksi myyjäisissä ja erilaisissa tapahtumissa.

Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto, p. 040 1802 148. 

Sisäilma-asiat, uima- ja talousvesivalvonta, yleinen neuvonta:
Ympäristöterveystarkastaja Marko Mikkanen, p. 044 787 1362, marko.mikkanen(ät)keuruu.fi.

Elintarvikevalvonta: Pirjo Kauma, p. 050 522 6554, pirjo.kauma(ät)keuruu.fi.