A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Aukioloajat 1.9. alkaen: ma - to 13 - 19, pe 10 - 16 ja la 10 - 14.

Ma 5.12. kirjasto avoinna 10 - 16. Itsenäisyyspäivänä 6.12. kirjasto on suljettu.

Ajankohtaista kirjastossa

Perinteinen joululahjakeräys: hae kirjaston joulukuusesta lahjansaajan kortti, osta tai tee lahja ja tuo lahjapaketti kirjastoon viimeistään 9.12. Järj.: Lions Ladyt Ruovesi, Ruoveden seurakunta ja kunnan sosiaalitoimi.

Näyttely: Rakkaudesta luontoon -luontokuvanäyttely 28.11.-31.12. Järj.: #finfototeam / Pirkanmaalaisia luontokuvauksen ystäviä.

Satutunti to 8.12. klo 10-10.30. Joulun tiukuset jo soi! Satutätinä Minna Katajamäki. Tervetuloa kotien ja päiväkodin lapset!

Digiopastus ti 13.12. klo 10-12. Tule kysymään neuvoja! Tutut paikalliset vertaisohjaajat auttavat arjen digiongelmissa ja opastavat kännykän, tabletin ja tietokoneen käytössä. Mukaan voit ottaa oman laitteen. Opastus on maksutonta ja avointa kaikille. Järj. ATK Seniorit Mukanetti ry

Jännityslukupiiri ke 14.12. klo 17. Joulukuun kirjana Pasi Lönnin jännitysromaani Viimeinen tili.

Aamulukupiiri on jäänyt joulutauolle ja kokoontuu seuraavan kerran to 19.1.2023. Tammikuun kirjana on Juhani Karilan romaani Pienen hauen pyydystys.

Päivälukupiiri on jäänyt joulutauolle. Seuraava kokoontuminen ke 25.1.2023.

Kirjatin perhelukudiplomi innostaa perheitä lukemaan yhdessä! Hae kirjastosta kirjanmerkki, lataa sovellus ja aloita kiva lukuhaaste. Kun perhe on lukenut 10 Kirjatin suosittelemaa kirjaa, saa kirjastosta lukudiplomin ja pienen yllätyksen. Lue lisää Kirjatin perhelukudiplomista.

 

Käytä e-aineistoja

PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, laulamisen ja soittamisen verkkokursseja sekä elokuvia. Löydät PIKI-kirjastoissa käytössä olevat sovellukset PIKI-verkkokirjastosta.

Medici.tv-palvelu avaa pääsyn tuhansiin konsertti-, ooppera- ja balettivideoihin sekä suoriin lähetyksiin arvostetuista tapahtumista. Katsottavana on myös paljon dokumentteja ja opetusmateriaalia. Klassisen musiikin lisäksi palvelusta löytyy myös jazzia. Lue ohje kirjautumisesta Medici.tv-palveluun.

Rockway-musiikkipalvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet Pressreader-lehtien käyttöön.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

Lue sähköisiä näköislehtiä kirjastossa ePress ja eMagz-palveluissa.

Enemmän e-kirjoja lapsille: Valtakunnallinen lasten- ja nuorten e-kirjakokoelma Ellibs-palvelussa.

E-elokuvapalvelu Kirjastokino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta. Lue ohjeita Kirjastokinon käyttöön.

 

Kirjastoauto

Kirjastoauton syysaikataulu 22.8.-13.12.2022 (pdf)

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.