A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Kesäaukioloajat 1.6. - 31.8.: ma - to 12 - 18, pe 10 - 16.

Ajankohtaista kirjastossa

Koronan aiheuttamat palvelurajoitukset ovat päättyneet ja palvelut ovat käytössä normaalisti. Yleinen maskisuositus on poistunut. Käytä kasvomaskia harkintasi mukaan ja tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Tulethan kirjastoon vain terveenä, kiitos!

Torstaimaalareiden kuvataidenäyttely kirjastossa 30.6. saakka. Esillä Ritva Ahvenjärven, Ilkka Korhosen, Paavo Markunmäen, Irina Tuomaisen, Brita Westerholmin ja Eewa Wilkmanin töitä. Järj.: Torstaimaalarit

Poistetun aineiston myynti 8.6. alkaen koko kesän ajan. Myynnissä kokoelmista poistettuja aikakauslehtiä, kirjoja ja musiikkia.

Kirjastoauto on lähtenyt kesäaikataulun mukaiselle reitilleen ma 13.6. Kirjastoauton loma- ja huoltotauko on 4.7. - 5.8. Katso kesäaikataulu osoitteesta https://bit.ly/3xAKAcL

Päivälukupiiri ke 29.6. klo 13. Kesäkuussa keskustellaan Paula Nivukosken romaanista Mainingin varjo.

Jännityslukupiiri ke 13.7.2022 klo 18. Heinäkuun kirjana David Casarettin Thaimaaseen sijoittuvan Chiang Main eettinen etsivätoimisto -dekkarisarjan ensimmäinen osa Kuolema Kukko-onnen majatalossa.

Päivälukupiiri ke 27.7.2022 klo 13. Heinäkuussa luettavana Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä TAI Nukkuu lapsi viallinen. Kirjailija Siiri Enoranta on paikalla keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin.

Jännityslukupiiriläisten uusi Ruovedelle sijoittuva jatkotarina "Parhaan ystävän tähden" on nyt vihkomuotoisena saatavissa kirjastosta tai luettavissa verkossa osoitteessa jatkotarina.blogspot.com

Digiopastukset: ATK Seniorit Mukanetin kevätkauden opastukset ovat päättyneet. Opastukset jatkuvat tiistaisin 6.9. alkaen joka toinen viikko.

Kaverina supersankari -näyttely sähköisenä kuvagalleriana netissä. Tutustu 1.-luokkalaisten supersankarihahmoihin. Kirjaston ja Ruoveden yhtenäiskoulun 1.-luokkalaisten yhteistyö. Katso verkkonäyttely täältä.

Kirjatin perhelukudiplomi innostaa perheitä lukemaan yhdessä! Hae kirjastosta kirjanmerkki, lataa sovellus ja aloita kiva lukuhaaste. Kun perhe on lukenut 10 Kirjatin suosittelemaa kirjaa, saa kirjastosta lukudiplomin ja pienen yllätyksen. Lue lisää Kirjatin perhelukudiplomista.

 

Käytä e-aineistoja

PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, laulamisen ja soittamisen verkkokursseja sekä elokuvia. Löydät PIKI-kirjastoissa käytössä olevat sovellukset PIKI-verkkokirjastosta.

Medici.tv-palvelu avaa pääsyn tuhansiin konsertti-, ooppera- ja balettivideoihin sekä suoriin lähetyksiin arvostetuista tapahtumista. Katsottavana on myös paljon dokumentteja ja opetusmateriaalia. Klassisen musiikin lisäksi palvelusta löytyy myös jazzia. Lue ohje kirjautumisesta Medici.tv-palveluun.

Rockway-musiikkipalvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet Pressreader-lehtien käyttöön.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

Lue sähköisiä näköislehtiä kirjastossa ePress ja eMagz-palveluissa.

Enemmän e-kirjoja lapsille: Valtakunnallinen lasten- ja nuorten e-kirjakokoelma Ellibs-palvelussa.

E-elokuvapalvelu Kirjastokino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta. Lue ohjeita Kirjastokinon käyttöön.

 

Kirjastoauto

Kirjastoauton kesäaikataulu 13.6.-12.8.2022 (pdf)

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.