A

Noitakäräjät

Noitakäräjien ohjelmallinen markkinatori on jälleen heinäkuussa 2025. Toripaikkamyynti alkaa keväällä.

 • Yhden paikan koko 4 x 4 metriä, hinta 25 € sähkötön, 35 € sähköllinen, hinnat sis. alv 24 %. Toripaikkaruudutus on ohjeellinen ja torivalvoja voi tarvittaessa muuttaa paikkajakoa.
 • Myyjä tuo tullessan oman pöydän, katoksen, päivänvarjon ym. tarvittavan kalustuksen.
 • Toripaikoista lähetetään lasku kesäkuun alussa. Maksua ei palauteta, jos myyjä ei pääse paikalle. Emme ota vastaan käteismaksuja. Paikkavarauksia voi kuitenkin tehdä edelliseen iltaan asti, lasku läheteään jälkikäteen.
 • Aurinkovarjot ja telttakatokset: aurinkovarjoissa ja telttakatoksissa täytyy ehdottomasti olla asianmukaiset painot. Jos painoja ei ole, emme anna lupaa pystyttää katosta. 
  Mikäli valmistaja / maahantuoja ei ole ohjeistanut käytössä olevien telttojen painoista, voidaan noudattaa seuraavaa yleisperiaatetta:
  Telttojen osalta on huomioitava niiden turvallinen kiinnittäminen siten, että 3 x 3 m kokoisessa teltassa painoa jalkaa kohden on 20 kg. Tätä suuremmissa teltoissa painoa tulee lisäksi olla 9 kg alkavaa neliötä kohti. Painot on kiinnitettävä telttaan siten, ettei niiden ole mahdollista irrota tuulen tai muun mekaanisen rasituksen voimasta
  (TUKES:n toimintaohje: Tapahtumissa käytettävät kevyet, pika- ja pop up -teltat 2021).
 • Tapahtumassa käytettävä nestekaasu ruokamyyntiin liittyen: kaikki tapahtuma-alueella olevat nestekaasupullot on kytkettävä kiinni käyttölaitteisiinsa. Nestekaasun käyttöpisteillä on käytössä vähintään yksi 34 A 183 BC teholuokan käsisammutin sekä sammutuspeite 120 x 180 cm (Pelastuslaki 379/2011 9 ja 14 §). Mahdolliset
  ylimääräiset nestekaasupullot (tyhjät ja täydet) tulee säilyttää asianmukaisessa nestekaasukaapissa.
 • Tapahtumassa käytettävät sähköjohdot: Ulkotiloissa on käytettävä vain ulkokäyttöön tarkoitettuja jatkojohtoja (IP44 tai parempi). Kulkureiteillä olevat sähköjohdot on suojattava kaapelikouruilla tai kumimatoilla. 
 • Huom! Ruovedentien varren myyntikojujen purku aloitettava klo 14.00 liikennejärjestelyjen vuoksi.

Käräjät torikartta (pdf)
Torimyyjät info 2024 (pdf)

Ruoveden kunnan matkailuesite 2024 (pdf)

Ruoveden Noitakäräjät ry:n sivuille.

Jo yli viidenkymmenen vuoden ajan on Ruoveden kesään kuulunut noitahistorian vaaliminen ja siitä eteenpäin kertominen. Noitakäräjiä juhlitaan kokonaisen viikon ajan heinäkuun alussa lukuisin tapahtumin. Nimestään huolimatta kaikki tapahtumat eivät liity vain noitahistoriaan vaan monipuolisesta ohjelmistosta löytyy monenlaista tekemistä ja kokemista koko perheelle.
Noitakäräjäviikko huipentuu lauantain käräjätoriin, jossa muun muassa julkistetaan vuoden ansiokas Noita.

MATKAILIJAN PALVELUT:
Matkailuinfo, Ruovedentie 5, p. 044 787 1388, kesäaikana.
Kesäsesongin ulkopuolella
Kunnanvirasto, Ruovedentie 30, avoinna ma–pe 9–15.
Yhteystiedot: 03 486 111 (keskus) | kirjaamo(a)ruovesi.fi.