A

Tervetuloa Pekkalan koulun sivuille!

Pekkalan koulu on viihtyisä ja vireä kyläkoulu Ruovedellä Jäminkipohjan kylässä. Pekkalan koulu sijaitsee kantatie 66 varrella, noin 12 km päässä Ruoveden Kirkonkylästä. Koulussamme on oppilaita esikoululaisista kuudenteen luokkaan asti. Koulussamme vallitsee myönteinen ja avoin ilmapiiri. Meidän koulussa kaikilla on turvallista ja mukavaa!

Koulumme toiminnasta kertovia ja ajankohtaisia asioita löytyy peda.net -sivustolta.

Liikkuva koulu

Pekkalan koulu on mukana LIIKKUVA KOULU -hankkeessa, jossa tavoitteena on liikunnallisesti aktiiviset oppilaat. Koulumme piha tarjoaa hyvät mahdollisuudet monenlaiselle liikkumiselle.  Muun muassa syksyllä 2018 ilmestyneet asfalttimaalaukset on tarkoitettu liikuttamaan oppilaita välitunneilla entistäkin enemmän. Suunnittelu ja maalaustyö on oppilaiden käsialaa.

Kerhot

Joka torstai klo 13.00–14.30 koululla kokoontuu kerho ILO (ilo, luovuus, oppiminen), joka on suunnattu kaikille 3.–6. lk:n oppilaille.

Lukuvuoden mittaan luvassa myös muita kerhoja. 

Iltapäivätoiminta

Iltapäivisin on pienimpien oppilaiden mahdollisuus osallistua iltapäiväkerhoon. Iltapäiväkerhossa on monenlaista toimintaa. Läksyhetken jälkeen on välipala sekä leikkiä ja ulkoilua.

Muu toiminta koululla

  • samassa rakennuksessa toimii Jäminkipohjan ryhmäperhepäivähoito
  • joka toinen tiistai koulun pihaan saapuu kirjastoauto. Koko koulu käyttää viikoittain tätä kirjaston loistavaa palvelua
  • tiistaisin koululla on seurakunnan järjestämä päiväkerho alle kouluikäisille lapsille
  • torstaisin kokoontuu Honkalakodin ikäihmisten Voimapesä, jolloin osa oppilaista pääsee puuhailemaan mukavia juttuja Koulumummolassa.

Muita kivoja juttuja

  • kotoista koulukirjasto, jota kaikki luokat käyttävät viikoittain.
  • koulukummitoiminta lukuvuosittain.
  • Pekkalan koulun vanhempainyhdistys, perustettiin syksyllä 2018
  • koulun piha-alueella on oma pieni puutarha-alue, jota hyödynnämme opetuksessa.
  • koulun kenttä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaiselle liikunnalle niin kouluaikana kuin myös vapaa-ajalla: piha-alueelta löytyvät mm. lentopallokenttä, koripallotelineet, pururata, keinut ja kiipeilytelineet, kaukalo, missä pääsee talvella luistelemaan ja hyvin hoidettuja hiihtolatuja koulun viereisiltä pelloilta.

Pekkalan koulu

Pohjantie 2
34450 Jäminkipohja
Puh. 03 476 0136, 044 787 1466
keittiö: 044 787 1467
s-posti: pekkala(ät)ruovesi.fi
Koulunjohtaja: Hanna Juurakko    

Ota yhteyttä