A

Leader-rahoitus yrityksille

Maaseudun kehittämisyhdistys PoKo ry on yksi 54 Suomessa toimivasta alueellisesta Leader-ryhmästä ja PoKon toimialueeseen kuuluvat Juupajoki, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat. Leader-rahoituksella voidaan tukea mm. yritysten perustamista, kehittämistä ja investointeja. Yritystukea voidaan myöntää pienille aloittaville ja toimintaansa laajentaville maaseutuyrityksille (alle 10 htv). Tavoitteena on saada maaseutualueelle uusia palveluita ja työpaikkoja sekä kehittää alueen yritystoimintaa. Tukea ei myönnetä yrityksen tavanomaiseen toimintaan.

Leader-rahoitus yhdistyksille

Yleishyödyllisiä kehittämis- ja investointihankkeita voivat hakea yksityis- tai julkisoikeudelliset yhteisöt tai säätiöt (esimerkiksi erilaiset yhdistykset, kunnat ja oppilaitokset). Hankkeen tarve nousee paikallisilta tasolta ja hanke hyödyttää mahdollisimman laajaa toimijajoukkoa. Pieniin yhteisöllisiin projekteihin voi hakea MiniLeader - tukea.

Leader-hankkeiden tulee vastata PoKon kehittämisstrategian tavoitteita. Niiden rahoitukseen osallistuvat EU, valtio ja toimialueen kunnat, joiden Leaderiin panostamat eurot palautuvat alueelle takaisin moninkertaisina.

PoKo ry auttaa hankesuunnitelman jalostamisessa ja rahoituksen hakuprosessin eri vaiheissa. Hyvällä hankkeella on selkeä tarve, sillä tehdään uutta tai se parantaa jo olemassa olevaa. Hankkeen vaikutukset kantavat pitkälle hankkeen päättymisen jälkeen. Tutustu Leader-rahoituksen vaihtoehtoihin ja ota yhteyttä!

Jutta Ahro, toiminnan johtaja p. 044-5740 052

Kauppakatu 23, 35800 Mänttä

www.pokory.fi.