A

Kirjautuminen omatoimiaikana

Voit kirjautua sisälle kirjastoon omalla PIKI-kirjastokortillasi ja sen nelinumeroisella tunnusluvulla. Tunnusluku on sama, jota käytetään verkkokirjastossa ja automaatilla. Jos sinulla ei ole tunnuslukua tai se on unohtunut, saat uuden henkilökunnalta palveluaikana.

Näytä kirjastokortin viivakoodia sisäänkirjautumisyksikön alareunassa olevaan lukijaan ja näppäile tunnusluku, jonka jälkeen ovi aukeaa.

Jos olet kirjastossa palveluajan päättyessä ja jäät vielä asioimaan,on sinun kirjauduttava tunnuksillasi omatoimiajan käyttäjäksi automaatilla.

Sisään tullessasi ja poistuessasi varmista, että ovi menee lukkoon. Samalla ovenavauksella ei saa päästää muita sisään. Poikkeuksena on perheasiointi.

Omatoimiajan päättymisestä ja kirjaston sulkeutumisesta ilmoitetaan kuulutuksilla. Sen jälkeen kirjastosta on poistuttava välittömästi. Aukioloajan ulkopuolisesta oleskelusta seuraa hälytys. Kirjastossa on tallentava kameravalvonta.

Lainaaminen ja palauttaminen

Automaatilla voit lainata, palauttaa ja uusia lainoja.Seuraa automaatin antamia ohjeita. Palautetun aineiston automaatti ohjeistaa laittamaan joko punaiseen laatikkoon tai palautuskärryyn.

Myös varauksesi voit noutaa omatoimisesti. Varatun aineiston voi lainata vain sillä kortilla, jolle varaus on tehty. 

Ongelmatilanteet

Mikäli sisäänkirjautumisessa tai automaatin käytössä tulee ongelmia, ilmoita niistä henkilökunnalle. Ongelmia voidaan selvittää vain kirjaston palveluaikana.

Lehtienlukusali

Lehtienlukusali on vapaasti käytettävissä myös omatoimiaikana. Päivän ensimmäinen asiakas voi tullessaan ottaa aamun lehdet kirjaston postilaatikosta mukaansa lehtisaliin. 

Langaton verkko, tietokoneet ja monitoimilaite

Kirjaston langaton verkko on vapaasti käytettävissä. Tietokoneista on toistaiseksi käytettävissä vain eBooking-kone, jolle kirjaudutaan kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla. Käyttöaika puoli tuntia kerrallaan.

Tulostaminen, kopiointi ja skannaus ei ole mahdollista omatoimiaikana.

Omatoimiajan käyttösäännöt

Säännöt on hyväksytty kunnan sivistyslautakunnassa. Säännöt voit lukea täältä.