A

Rakennusvalvonta

Kuulutus rakennusjärjestyksen uudistamisestaToimipaikka: Ruoveden kunnantalo, 1. krs, Ruovedentie 30, 34600 Ruovesi.

 

Sähköinen lupahakemus

Rakennusvalvonnan lupia haetaan sähköisesti Lupapiste.fi-palvelun  kautta. Palvelun kautta voi jättää myös kysymyksiä ja neuvontapyyntöjä tulevista projekteista. Palveluun rekisteröidytään ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ohjeita palvelun käyttämiseen saat palvelun ohjesivuilta tai rakennusvalvonnasta.

Luvan hakuohjeet, lomakkeet, kaavakartat ja rakennusjärjestys ovat tulostettavissa ja luettavissa rakennusinfosta. Rakennusvalvonnan tarkastus- ja valvontatehtävistä sekä muista viranomaistehtävistä suoritettavat maksut löytyvät rakennusinfosta

 

Rakennusjärjestyksen uudistaminen

Ruoveden kunta on käynnistänyt rakennusjärjestyksen uudistamisen. Rakennusjärjestys on maankäyttöä ja rakentamista koskevia lakeja ja kunnan kaavoja täydentävä asiakirja. Rakennusjärjestys osoittaa kunnan tavoitteet ja vaatimukset rakentamiselle sekä antaa täydentävää tietoa rakentajille ja suunnittelijoille.

Vuoden 2025 alusta tulevat voimaan uusi rakentamislaki ja alueidenkäyttölaki. Lainmuutosten vuoksi kuntien tulee uusia nykyiset rakennusjärjestyksensä vastaamaan lakimuutosten edellytyksiä. Rakennusjärjestyksestä kehitetään edellä mainitut lakimuutokset huomioon ottava ajantasainen työväline rakentamisen ohjaukseen.

Rakennusjärjestyksen uudistamisen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) pidetään MRL:n 15 §:n mukaisesti nähtävillä 8.7.- 7.8.2024.

Kuulutus rakennusjärjestyksen uudistamisesta

Rakennusjärjestyksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma

 

Yhteystiedot

Rakennustarkastaja Santtu Markkula, p. 044 787 1346, s-posti: santtu.markkula(ät)ruovesi.fi

  • Tapaamisaika tulee sopia ennakkoon puhelimitse tai sähköpostilla suoraan viranhaltijan kanssa. Puhelinpäivystysaika on tiistaina klo 12-14 ja torstaina 9.30.-11.30.


Kanslisti Heikki Maunu
, p. 044 787 1378, arkisin klo 8.00 - 12.00, s-posti: heikki.maunu(ät)ruovesi.fi