A

Saavutettavuusseloste

Ruovesi.fi-sivustoa koskee laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 19.8.2020 ja sitä on päivitetty 24.9.2020 ja 10.10.2022. Olemme arvioineet sivuston saavutettavuuden itse yhteistyössä sivuston teknisen toimittajan kanssa.

Verkkosivuston saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.

Ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Sivustolla on ei-saavutettavaa sisältöä, joka ei kuulu lainsäädännön piirin tai jota ei ole vielä ehditty muuttaa saavutettavaksi kohtuuttoman rasitteen vuoksi. Korjaamme havaitut puutteet mahdollisimman pikaisesti. Liitetiedostojen suuresta määrästä johtuen niitä korjataan kuitenkin vasta sitä mukaa kuin tiedostoja päivitetään.

Seuraavat sisällöt ja toiminnot eivät ole vielä vaatimusten mukaisia:

Havaittavuus

WCAG 1.2.2 Osasta sivustolle upotetuista videoista puuttuu tekstitys. Videot on julkaistu ennen 23.9.2020, joten ne eivät kuulu lainsäädännön piiriin.

WCAG 1.3.1 Otsikkotasojen käytössä vähäisiä puutteita. Joidenkin tasojen yli on hypätty.

WCAG 1.3.1 Joissakin 23.9.2018 jälkeen julkaistuissa tai asiointiin tarvittavissa PDF-dokumenteissä on ruudunlukijakäyttöä haittaavia muotoilupuutteita.

WCAG 1.4.5 Sivuilla on joitakin tekstiä sisältäviä kuvia, joille ei ole määritetty kuvaavia tekstivastineita.

Saavutettavuuspalaute

Huomasitko saavutettavuuspuutteen tai -ongelmia sivustollamme? Anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Teemme parhaamme asian korjaamiseksi. Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella tai lähetä meille sähköpostia osoitteella kirjaamo[at]ruovesi.fi . Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus[at]avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000