A

Musiikkia Ruovesi

Vuonna 2006 kahdella konsertilla alkuun ponnistanut kamarimusiikkifestivaali Musiikkia! Ruovesi on vuosien aikana laajentunut merkittäväksi kesätapahtumaksi Pirkanmaalla – se houkuttelee  yleisöä myös maakunnan ulkopuolelta. Nykyisin festivaali tarjoaa kesäisin viidestä seitsemään konserttia, joissa esiintyvät sekä koti- että ulkomaiset eturivin muusikot. Festivaalin ajankohdaksi on vakiintunut juhannuksen jälkeinen viikko.

Kamarimusiikkifestivaalin taustaorganisaatioksi perustettiin vuonna 2007 Musiikkia! Ruovesi ry, jonka perustajajäseniä olivat kapellimestari Okko Kamu, huilutaiteilija Anna Aminoff sekä Pekkalan kartanon isäntäpari Marcus ja Anne Hackman. Festivaalin taiteellisena johtajana toimi vuoteen 2015 asti Okko Kamu. Häntä seurasi toimessa Anna Aminoff. Festivaalin toiminnanjohtajana on vuodesta 2018 toiminut Mikael Thesleff. 

Festivaalin yksi pääajatuksista on hyödyntää Ruoveden ainulaatuista, luonnonläheistä kesäympäristöä viemällä kamarimusiikkia myös tavallisuudesta poikkeaviin ympäristöihin ja kunnassa oleviin hyväakustisiin tiloihin. Yleisön kynnys konsertteihin tulemiseen on pyritty pitämään matalana. Vuosien aikana konsertteja on järjestetty kirkosta talliin: konserttipaikkoina ovat olleet mm. Pekkalan kartanon vanha tallirakennus ja Thesleff-sali, Muroleen, Kurun, Virtain ja Ruoveden Sofia Magdalenan kirkot, Ruoveden seurakuntasali, seurantalo Sointula, kylätalo Tapiola sekä Ittipään työväentalo. Viime vuosien konsertit ovat sijoittuneet etupäässä Sofia Magdalenan ja Muroleen kirkkoihin, Sointulaan ja Ittipään työvaentaloon. 

Festivaalin pääsy vuonna 2015 Finland Festivals -kattojärjestön alle on tuonut tapahtumalle lisää painoarvoa ja laajempaa näkyvyyttä sekä koti- että ulkomailla. Festivaalin ohjelmisto rakentuu vahvasti klassiselle perinteelle, mutta myös nykymusiikilla, kantaesityksillä ja poikkitaiteellisuudella on sijansa. Festivaali ammentaa sisältöjä myös Ruoveden rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Ohjelmiston esittää joka vuosi muodostettava festivaaliorkesteri, jonka kokoonpano vaihtelee ja joka hitsautuu yhteen konsertteja edeltävän tiiviin harjoittelu- ja yhdessäolojakson aikana Ruovedellä.

Ohjelmatiedot musiikkiaruovesi.fi.

Musiikkia!Ruovesi-logo

 

MATKAILIJAN PALVELUT:
Matkailuinfo, Ruovedentie 5, p. 044 787 1388 (kesäaikana).
Kesäsesongin ulkopuolella
Kunnanvirasto, Ruovedentie 30, avoinna ma–pe 9–15.
Yhteystiedot: 03 486 111 (keskus) | kirjaamo(a)ruovesi.fi.