A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Kesäaukioloajat 1.6. - 31.8.: ma - to klo 12 - 18, pe klo 10 - 16.

Kirjastoauto on kesä- ja huoltotauolla 23.8. saakka. Tutustu Pysäkkiaikatauluun.

Ajankohtaista kirjastossa

Koronarajoitukset

Suositukset tartuntojen ehkäisemiseksi: kasvomaskit, turvavälit ja hyvä käsihygienia. Kaikki tilat on kalustettu turvavälein. Tulethan kirjastoon vain terveenä. Lehtilukusalissa voi lukea lehtiä ja myös ryhmätila ja asiakastyöhuone on käytettävissä. Pääset hyllyille valitsemaan luettavaa tai voit varata aineistoa etukäteen.

 

Osallistu lukukampanjaan: Alakoululaisille suunnattu Lumotun puiston salaisuus on osoitteessa: www.lumotunpuistonsalaisuus.com. Nuorille suunnattu lukukampanja osoittessa www.luettumaa.com. Kirjastosta löydät lukuvinkkejä! Kysy neuvoa niin etsitään sopivat kirjat.

Poistetun aineiston myynti 9.6. alkaen koko kesän ajan. Myynnissä kirjaston kokoelmista poistettuja kirjoja, lehtiä ja musiikkia. Maksu mieluiten pankkikortilla.

Lue Jännityslukupiirin tarinoita Jatkotarina-blogissa.

Rockway-musiikkipalvelu on käytettävissä Ruoveden kirjastokortilla. Sähköisessä palvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet palvelun käyttöön PIKI-verkkokirjastosta.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

E-aineistot: PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia. Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa löytyy PIKI-verkkokirjaston vinkeillä. Jutun lopussa on vinkkejä myös verkossa vapaasti saatavilla oleviin aineistoihin. Katso vinkit täältä.

E-elokuvapalvelu KirjastoKino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

 

Kirjastoauto

Auto liikennöi Ruovedellä seuraavan kerran syyskauden aikataulun mukaisesti 23.8.2021.

Kirjastoauto henkilökuntineen toivottaa asiakkailleen hyvää kesää!

Aikataulu syyskausi 23.8.-14.12.2021 (pdf). 

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.