A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

KIRJASTO ON SULJETTU eikä kirjastoauto kulje ma 16.3.2020 alkaen toistaiseksi varotoimenpiteenä koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Myös kaikki yleisötilaisuudet ja tilavaraukset on peruttu toistaiseksi.

Puhelinpalveluaika: ma-pe klo 10-16, puh. 03 4762900. Myös sähköpostitse voi olla yhteydessä, kirjasto@ruovesi.fi.

Eräpäivät ja lainojen uusinta: Kirjaston sulkuaikana erääntyvien lainojen eräpäivät on automaattisesti siirretty touko-kesäkuulle. Lainatietonsa voi tarkistaa kirjautumalla PIKI-verkkokirjastoon tai soittamalla kirjastoon.

Lainoja voi uusia PIKI-verkkokirjastossa, PIKI-mobiilikirjastosovelluksella tai puhelimitse ma-pe klo 10-16, puh 03 4762900. Lainojen uusimisen yhteydessä eräpäivät siirtyvät nyt pitkälle toukokuulle.

Ota yhteyttä puhelimitse, mikäli lainojen uusiminen ei onnistu verkkokirjastossa. Tällaisia tilanteita voi tulla, jos aineistosta on varauksia tai maksusaldosi tai uusintakertasi ovat jo täynnä.

Palautukset: Palautuksia voi tuoda palautusluukkuun normaalisti.

Varaukset: Varauksia ei voi noutaa kirjaston sulun aikana. Kaikkien varausten noutoaika siirtyy automaattisesti sulun jälkeiseen aikaan. Noutamattomien varausten maksu poistetaan toistaiseksi käytöstä.

Kirjastomaksut: Kirjastomaksuja voi maksaa PIKI-verkkokirjastossa verkkomaksuina.

Kaukopalvelu: Kaukopalvelutilauksia ei käsitellä sulkuaikana. Kaukolainapalautukset voi tuoda palautusluukkuun.

Tiedotamme mahdollisista lisämuutoksista tällä sivulla ja kirjaston Facebook-sivuilla.

Ajankohtaista kirjastossa

E-aineistot: PIKI-kirjastokortilla saa käyttöön e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia. Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa löytyy PIKI-verkkokirjaston vinkeillä. Jutun lopussa on vinkkejä myös verkossa vapaasti saatavilla oleviin aineistoihin. Katso vinkit täältä.

Uusi e-elokuvapalvelu! KirjastoKino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

Osallistu digitaitokyselyyn! Valtakunnallisessa kyselyssä selvitetään suomalaisten digitaitoja. Kysely on tarkoitettu kaikille, myös heille, jotka eivät käytä älylaitteita tai sähköisiä palveluita.Vastaukset pyydetään 3.4. mennessä verkon kautta osoitteessa: dvv.fi/digitaitokartoitus. Paperilomakkeiden jakelu järjestetään uudelleen koronatilanteen lauettua.

Kirjastoauton aikataulu on muuttunut 2.3. ja auto kulkee Ruovedellä vain parillisilla viikoilla. Uusi aikataulu on voimassa 9.6. saakka. Katso aikataulu täältä. Huom!: Kirjastoauto ei kulje toistaiseksi koronatilanteen vuoksi.

PERUUNTUU: Iltalukupiiri ma 6.4. klo 17.00. Huhtikuun kirjana Riitta Jalonen: Kirkkaus.

PERUUNTUU: Jännityslukupiiri ke 8.4. klo 17.00. Kirjana Niklas Natt och Dag: 1793.

PERUUNTUU: Satutunti to 16.4. klo 10.00-10.30.

PERUUNTUU: Yleisöluento to 16.4. klo 18.00-19.30: Suomalaisesta nykyrunoudesta. Kirjallisuuden läänintaiteilija, runoilija Anna Elina Isoaro. Järj. Ruoveden Opisto.

Kirjastoauto

Auto liikennöi Ruovedellä parillisten viikkojen 
maanantaisin ja tiistaisin.

Aikataulu 2.3. alkaen (pdf)

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.