A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Aukioloajat: ma - to 13 - 19, pe 10 - 16 ja la 10 - 14

Ajankohtaista kirjastossa

Rajatut palvelut jatkuvat 30.4.2021 saakka

Kirjasto on avoinna normaalein aukioloajoin, mutta tarjoaa vain rajattua palvelua Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti. Mahdollista on varausten nouto, aineiston lainaus ja palautus sekä asiakaskoneen ja monitoimilaitteen käyttö pika-asiointina (max 15 min). Kirjaston muut palvelut ja tilat ovat suljettuina. Omatoiminen asiointi on ensisijaista eikä tiloihin saa jäädä oleskelemaan.

Aineistoa voi varata ja lainoja uusia PIKI-verkkokirjastossa, soittamalla tai sähköpostitse. Verkkokirjasto on aina avoinna.

Asiakkaiden tulee käyttää kasvomaskia, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Kaikkien tulee huolehtia kahden metrin turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tulla kirjastoon vain terveenä.

 

Seuraa uutta novellia "Joulupukin ja rikollisten jäljillä" ensimmäinen osa blogissa.

Lue novelli Murha Muroleessa: Löydät uuden jännityslukupiirin novellin Jatkotarina-blogista: jatkotarina.blogspot.com.

Lue jännityslukupiirin jatkotarinaa "Jäljet voivat viedä harhaan : talvinen jännitystarina Ruovedeltä". Kirjaston jännityslukupiiriläisten kirjoittama jatkokertomus on osoitteessa jatkotarina.blogspot.com. Tarina on nyt kokonaan luettavissa.

Uutta! Rockway-musiikkipalvelu on käytettävissä Ruoveden kirjastokortilla. Sähköisessä palvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet palvelun käyttöön PIKI-verkkokirjastosta.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

E-aineistot: PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia. Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa löytyy PIKI-verkkokirjaston vinkeillä. Jutun lopussa on vinkkejä myös verkossa vapaasti saatavilla oleviin aineistoihin. Katso vinkit täältä.

E-elokuvapalvelu KirjastoKino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

 

Kirjastoauto

Auto liikennöi Ruovedellä parillisten viikkojen maanantaisin ja tiistaisin. Ei kulje koululaisten lomaviikoilla.

Aikataulu 11.1.-1.6.2021 (pdf)

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.