A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Aukioloajat: ma - to 13 - 19, pe 10 - 16 ja la 10 - 14

Kirjastoauto on lähtenyt kevätaikataulun mukaiselle reitilleen ma 11.1.2021.

Ajankohtaista kirjastossa

Kirjasto palvelee rajoitetuin palveluin toistaiseksi

Rajoituksia palveluissa jatketaan Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suositusten mukaisesti. Pikainen asiointi, palautus, lainaus, varausten nouto on mahdollista ja lisäksi kopiointi, tulostaminen ja yhden asiakaskoneen käyttö välttämätöntä ja nopeaa asiointia varten (max 30 minuuttia). Lehtisali, ryhmätila ja asiakastyöhuone ovat suljettuina. Omatoiminen asiointi on ensisijaista eikä tiloihin voi jäädä oleskelemaan. Kirjaston tapahtumatoiminta on tauolla.

Asiointia voi nopeuttaa varaamalla aineistoa etukäteen PIKI-verkkokirjastossa, sähköpostitse tai soittamalla. 

Kirjastossa voi asioida kerrallaan enintään kymmenen henkilöä. Kirjaston käyttäjiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä, jos sen käyttöön ei ole terveydellistä estettä. Lisäksi tulee noudattaa hygieniaohjeita ja huolehtia riittävistä turvaväleistä.

 

Ruoveden Taideyhdistyksen näyttely: Piristystä tammikuulle. Näyttely on esillä kirjastossa 4.1.-27.2.2021.

Lue jännityslukupiirin jatkotarinaa "Jäljet voivat viedä harhaan : talvinen jännitystarina Ruovedeltä". Kirjaston jännityslukupiiriläisten kirjoittama jatkokertomus on osoitteessa jatkotarina.blogspot.com. Uusi osa julkaistaan joka perjantai.

Uutta! Rockway-musiikkipalvelu on käytettävissä Ruoveden kirjastokortilla. Sähköisessä palvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet palvelun käyttöön PIKI-verkkokirjastosta.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

E-aineistot: PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia. Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa löytyy PIKI-verkkokirjaston vinkeillä. Jutun lopussa on vinkkejä myös verkossa vapaasti saatavilla oleviin aineistoihin. Katso vinkit täältä.

E-elokuvapalvelu KirjastoKino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

 

Kirjastoauto

Auto liikennöi Ruovedellä parillisten viikkojen maanantaisin ja tiistaisin. Ei kulje koululaisten lomaviikoilla.

Aikataulu 11.1.-1.6.2021 (pdf)

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.