A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Aukioloajat 1.9.2020 alkaen ma - to 13 - 19, pe 10 - 16 ja la 10 - 14

Kirjastoauton syysaikataulu 17.8. alkaen.

Ajankohtaista kirjastossa

Kirjastopalvelut ovat käytössä rajoitetusti 2.12. - 21.12.2020. lainaus- ja palautustoimintaa varten.

Kirjastosali on asiakkaiden käytettävissä, mutta lehtisali, ryhmätila ja asiakastyöhuone ovat suljettuina. Yksi asiakaskone on käytettävissä välttämätöntä ja nopeaa asiointia varten. Omatoiminen asiointi on ensisijaista eikä tiloihin voi jäädä oleskelemaan.  Kaikki joulukuun tapahtumat on peruttu. 

Asiointia voi nopeuttaa varaamalla aineistoa etukäteen PIKI-verkkokirjastossa, sähköpostitse tai soittamalla. 

Kirjastossa voi asioida kerrallaan enintään kymmenen henkilöä. Kirjaston käyttäjiltä edellytetään kasvomaskin käyttöä ja hygieniaohjeiden noudattamista. Lisäksi on huolehdittava riittävistä turvaväleistä. 

Kirjaston aukioloajat pysyvät ennallaan. Kirjastoauto kulkee aikataulun mukaan. 

 

PERUTTU: Iltalukupiiri kokoontuu ma 7.12. klo 19. Syyskauden viimeisellä kerralla kirjana Merete Mazzarellan Varovainen matkailija.

PERUTTU: Vertaisohjaajat neuvovat digiasioissa kirjastolla ti 8.12. klo 13-15. Kysy neuvoa oman kännykän, tabletin tai tietokoneen käyttöön.  Tulethan paikalle terveenä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Järj. ATK Seniorit Mukanetti ry ja kirjasto.

PERUTTU: Jännityslukupiiri kokoontuu ke 9.12. klo 17. Kirjana P.D. James: Kuolema joulupäivänä : kuusi murhaavaa kertomusta.

Päivälukupiiri on jäänyt joulutauolle. Seuraava kokoontuminen tammikuussa.

Jännityslukupiirin uusi jatkotarina "Jäljet voivat viedä harhaan : talvinen jännitystarina Ruovedeltä" on alkanut. Kirjaston jännityslukupiiriläisten kirjoittama jatkokertomus on osoitteessa jatkotarina.blogspot.com. Uusi osa julkaistaan joka perjantai.

Uutta! Rockway-musiikkipalvelu on käytettävissä Ruoveden kirjastokortilla. Sähköisessä palvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet palvelun käyttöön PIKI-verkkokirjastosta.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

E-aineistot: PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia. Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa löytyy PIKI-verkkokirjaston vinkeillä. Jutun lopussa on vinkkejä myös verkossa vapaasti saatavilla oleviin aineistoihin. Katso vinkit täältä.

E-elokuvapalvelu KirjastoKino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

 

Kirjastoauto

Auto liikennöi Ruovedellä parillisten viikkojen 
maanantaisin ja tiistaisin.

Aikataulu 17.8.-8.12.2020 (pdf)

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.