A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Aukioloajat 1.9.2020 alkaen ma - to 13 - 19, pe 10 - 16 ja la 10 - 14

Pyhäinpäivänä la 31.10. kirjasto on suljettu.

Kirjastoauton syysaikataulu 17.8. alkaen.

Ajankohtaista kirjastossa

Koronaohjeistus kirjastossa asioiville: Tulethan kirjastoon vain terveenä, noudatat hygieniaohjeita ja pidät turvavälin muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä; maskeja on saatavilla kirjastoasiointia varten.

Päivälukupiiri kokoontuu ke 28.10. klo 12. Kokoonnutaan vanhustenviikon Onni on vanheta -teemalla ja keskustellaan Jorma Ranivaaran kirjasta Eläkepommimies.

Digikaffet to 5.11. klo 15-16. Etäopastuksen aiheena OP Ylä-Pirkanmaan pankkiasiat. Ilmoittaudu mukaan tästä. Järj. ElmoNet, OP Ylä-Pirkanmaa, Ruovesi-lehti, kirjasto ja vanhusneuvosto

Vertaisohjaajat neuvovat digiasioissa kirjastolla ti 10.11. klo 13-15. Kysy neuvoa oman kännykän, tabletin tai tietokoneen käyttöön.  Tulethan paikalle terveenä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Järj. ATK Seniorit Mukanetti ry ja kirjasto.

Jännityslukupiiri kokoontuu ke 11.11. klo 17. Marraskuun kirjana Patricia Highsmith: Lahjakas herra Ripley (aloittaa Ripley -sarjan).

Iltalukupiiri kokoontuu ma 7.12. klo 19. Kirjana Merete Mazzarellan Varovainen matkailija.

Jännityslukupiirin uusi jatkotarina "Jäljet voivat viedä harhaan : talvinen jännitystarina Ruovedeltä" on alkanut. Kirjaston jännityslukupiiriläisten kirjoittama jatkokertomus on osoitteessa jatkotarina.blogspot.com. Uusi osa julkaistaan kerran viikossa.

Uutta! Rockway-musiikkipalvelu on käytettävissä Ruoveden kirjastokortilla. Sähköisessä palvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Esikoulu toimii kirjaston tiloissa syyslukukauden 2020 ajan.

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet palvelun käyttöön PIKI-verkkokirjastosta.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

E-aineistot: PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia. Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa löytyy PIKI-verkkokirjaston vinkeillä. Jutun lopussa on vinkkejä myös verkossa vapaasti saatavilla oleviin aineistoihin. Katso vinkit täältä.

E-elokuvapalvelu KirjastoKino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

 

Kirjastoauto

Auto liikennöi Ruovedellä parillisten viikkojen 
maanantaisin ja tiistaisin.

Aikataulu 17.8.-8.12.2020 (pdf)

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.