A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Aukioloajat 1.9. alkaen: ma - to 13 - 19, pe 10 - 16 ja la 10 - 14.

Ajankohtaista kirjastossa

Koronan aiheuttamat palvelurajoitukset ovat päättyneet ja palvelut ovat käytössä normaalisti. Tulethan kirjastoon vain terveenä, kiitos!

Päivälukupiiri ke 28.9. klo 13. Syyskuun kokoontumisessa keskustellaan Terttu Autereen 1940- ja 1950-luvulle sijoittuvasta romaanista Kinkkauskivet.

Digilaitteiden esittelyä ja opastusta ti 4.10. klo 10-12. Paikkana Veikon kone, Ruovedentie 34.  Tilaisuus on avoin kaikille. Vanhustenviikon tapahtuma Ruovedellä. Järj. ATK Seniorit Mukanetti ja kirjaston vertaisohjaajat.

Jännityslukupiiri ke 12.10. klo 17. Lokakuun kirjana on saksalaisen Simone Buchholzin Chastity Riley -dekkarisarjan ensimmäinen osa Revolverisydän.

Satutunti to 13.10. klo 10-10.30. Rytmirinki - keho mukaan musisoimaan! Satutätinä Minna Katajamäki. Tervetuloa kotien ja päiväkodin lapset!

Muistikuntoutustilaisuus to 20.10. klo 17-18.30.  Tietoa aivoterveydestä ja Pirkanmaan muistiyhdistyksestä, mahdollisuus tehdä aivotreenejä ja kynä-paperitehtäviä ja kokeilla muistimattojumppaa. Vetäjänä muistiohjaaja Eeva Tyrväinen. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Järj.: Pirkanmaan Muistiyhdistys

Aamulukupiiri ke 26.10. klo 10. Lokakuussa keskustellaan Roope Lipastin historiallisesta Mikaelin kirja -romaanista.

Jännityslukupiiriläisten uusi Ruovedelle sijoittuva jatkotarina "Parhaan ystävän tähden" on nyt vihkomuotoisena saatavissa kirjastosta tai luettavissa verkossa osoitteessa jatkotarina.blogspot.com

Kirjatin perhelukudiplomi innostaa perheitä lukemaan yhdessä! Hae kirjastosta kirjanmerkki, lataa sovellus ja aloita kiva lukuhaaste. Kun perhe on lukenut 10 Kirjatin suosittelemaa kirjaa, saa kirjastosta lukudiplomin ja pienen yllätyksen. Lue lisää Kirjatin perhelukudiplomista.

 

Käytä e-aineistoja

PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, laulamisen ja soittamisen verkkokursseja sekä elokuvia. Löydät PIKI-kirjastoissa käytössä olevat sovellukset PIKI-verkkokirjastosta.

Medici.tv-palvelu avaa pääsyn tuhansiin konsertti-, ooppera- ja balettivideoihin sekä suoriin lähetyksiin arvostetuista tapahtumista. Katsottavana on myös paljon dokumentteja ja opetusmateriaalia. Klassisen musiikin lisäksi palvelusta löytyy myös jazzia. Lue ohje kirjautumisesta Medici.tv-palveluun.

Rockway-musiikkipalvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet Pressreader-lehtien käyttöön.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

Lue sähköisiä näköislehtiä kirjastossa ePress ja eMagz-palveluissa.

Enemmän e-kirjoja lapsille: Valtakunnallinen lasten- ja nuorten e-kirjakokoelma Ellibs-palvelussa.

E-elokuvapalvelu Kirjastokino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta. Lue ohjeita Kirjastokinon käyttöön.

 

Kirjastoauto

Kirjastoauton syysaikataulu 22.8.-13.12.2022 (pdf)

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.