A

Veikko Ahvenainen 95-konserttikiertue

Aika:  2.7.2024 19.00 - 21.00
Paikka:   Kaukopohjan NS-talo
Osoite:   Pohjankyläntie 375, Jäminkipohja
Järjestäjä:   Veikko Ahvenainen

Kuvaus

VEIKKO AHVENAINEN 95 vuotta!

Taiturin komea ura vain jatkuu. Odotettu konsertti Kaukopohjan nuorisoseuran talolla ti 2.7. klo 19.00.

Konsertissa esiintyvät maailmalla tunnettu harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen ja hänen ruotsalainen puolisonsa harmonikkataituri ja pianisti Carina Nordlund

Kuopiossa 9-vuotias Veikko oppi soiton alkeet kuopiolaiselta muikkukauppiaalta.

Ensi levytys oli vuonna 1955 ja tänään hän maamme eniten levyttänyt artisti 1088 levytyksellä.

Veikko Ahvenainen yksi Suomen valovoimaisimmista harmonikkataiteilijoista. Hän täyttää tänä vuonna 95 vuotta. Veikon ura on pituudeltaan ja merkitykseltään kansainvälisesti arvioituna ainutlaatuinen joka hakee vertaistaan. Hän on avannut harmonikalle tietä kirkkoihin, sinfoniaorkestereihin ja musiikkioppilaitoksiin.

Kansainväliset kiertueet alkoivat 1960-luvulla, aina Moskovan Tshaikovskin kon-serttisalista kuuluisaan Washingtonin Kadetraaliin Yhdysvalloissa. Takana on lähes 5000 konserttia eri puolilla maailmaa. Mestari on edelleenkin huippukunnossa. Uusia sävellyksiä ja levytyksiä syntyy ja kiertueet jatkuvat edelleen.

Tulevassa konsertissa kuullaan kaikille tuttuja kesän huippusäveliä vuosien varrelta. Säveliä Sibeliuksesta Säkkijärven polkkaan.

Väliajalla voi tutustua Veikon ja Carinan laajaan levytys kokoelmaan. Viimeisin uutuus on juuri ilmestynyt 3CD-albumi parhaita levytyksiä vuosilta 1955-2024. Kon-sertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja.

Liput 15 € ovelta.

Järj.: Veikko Ahvenainen, Konsertin järjestelyissä on mukana Ruoveden kunnan kulttuuritoimi.

« Takaisin