A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Aukioloajat: ma - to 13 - 19, pe 10 - 16 ja la 10 - 14. (Aattopäivinä 10 - 16.)

Ajankohtaista kirjastossa

Koronatilanne: Heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi rajoituksia on tiukennettu. Tapahtumat on peruttu 4.2.2022 saakka. Suosittelemme pikaista asiointia. Asioidessa ei tarvita koronapassia.

Kirjaston istumapaikkoja on vähennetty ja tilat on kalustettu väljästi lähikontaktien välttämiseksi. Voit lainata, palauttaa, lukea lehtiä, käyttää tietokoneita, kopioida ja tulostaa. Kokoustilaa ei voi toistaiseksi varata ryhmille. Asiointia voit nopeuttaa varaamalla aineistoa etukäteen verkkokirjastossa, sähköpostitse tai soittamalla. Turvallisen asioinnin sujumiseksi, vältä lähikontakteja muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan, käytä kasvomaskia ja noudata hygieniaohjeita. Tulethan kirjastoon vain terveenä.

 

PERUUNTUU: Päivälukupiiri ke 26.1. klo 12.

Vertaisohjaajien digiopastus ti 8.2. klo 11-13. Kysy neuvoa oman kännykän, tabletin tai tietokoneen käyttöön. Järj. ATK Seniorit Mukanetti ry ja kirjasto. Seuraavat digiopastukset: 22.2., 8.3, 22.3., 5.4. ja 26.4.

Jännityslukupiiri ke 9.2.2022 klo 17. Helmikuun kirjana on Hans Rosenfeldtin Surman susi.

Aamulukupiiri to 17.2. klo 10. Helmikuun kirjana on Selja Ahavan romaani Nainen joka rakasti hyönteisiä.

Metsäpolun satulinnat-näyttely 31.1.-28.2. Ruoveden päiväkoti Metsäpolun taidenäyttely.

Kaverina supersankari-näyttely 14.2. alkaen sähköisenä kuvagalleriana netissä ja kirjastossa. Tutustu 1.luokkalaisten supersankarihahmohin. Kirjaston ja Ruoveden yhtenäiskoulun 1.luokkalaisten yhteistyö.

Kirjatin perhelukudiplomi innostaa perheitä lukemaan yhdessä! Hae kirjastosta kirjanmerkki, lataa sovellus ja aloita kiva lukuhaaste. Kun perhe on lukenut 10 Kirjatin suosittelemaa kirjaa, saa kirjastosta lukudiplomin ja pienen yllätyksen. Lue lisää Kirjatin perhelukudiplomista.

 

Kokeile e-aineistoja

PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, laulamisen ja soittamisen verkkokursseja sekä elokuvia. Löydät PIKI-kirjastoissa käytössä olevat sovellukset PIKI-verkkokirjastosta.

Rockway-musiikkipalvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet Pressreader-lehtien käyttöön.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

Lue sähköisiä näköislehtiä kirjastossa ePress ja eMagz-palveluissa.

E-elokuvapalvelu Kirjastokino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta. Lue ohjeita Kirjastokinon käyttöön.

 

Kirjastoauto

Aikataulu 10.1.-31.5.2022 (pdf). 

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.