A

Ruoveden kunnankirjasto

D431c0ffe5813ecf831e5a10134cc607 f1198Ruoveden kunnankirjasto, Urheilutie 4, 34600  Ruovesi.
Asiakaspalvelu p. 03 476 2900, sähköposti: kirjasto(ät)ruovesi.fi
Facebook.com/ruovedenkirjasto.

Aukioloajat 1.9. alkaen: ma - to 13 - 19, pe 10 - 16 ja la 10 - 14.

Kirjastoauton syysaikatauluun on tullut muutos ja auto lähtee reitille vasta ma 4.10.

Ajankohtaista kirjastossa

Koronarajoitukset

Kirjaston palvelut ovat käytössä lähes normaalisti. Hyllyille pääsee valitsemaan lainattavaa tai aineistoa voi varata etukäteen. Lehtilukusalissa voi lukea lehtiä ja myös ryhmätila ja asiakastyöhuone ovat käytettävissä.  Asiakaskoneiden käyttö on mahdollista, samoin tulostaminen, kopiointi ja skannaaminen monitoimilaitteella. Kaikki tilat on kalustettu turvavälein. 

Turvallisen asioinnin sujumiseksi, muistathan edelleen käyttää kasvomaskia, huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Tulethan kirjastoon vain terveenä.

 

PIKI-päivä 23.9. Vuoden lukuteko-palkinto on annettu Ruovesi-lehteä äänilehdeksi lukeville vapaaehtoisille. Lue lisää kirjaston Facebook-sivulta.

Päivälukupiiri ke 29.9. klo 12 kirjastossa. Keskustelun aiheena lukupiiriläisten omat kesälukemiset.

Näyttely: Kynällä ja kameralla : kirjasta valkokankaalle -elokuvajulistenäyttely esillä syyskuun ajan. Elokuvateatteri Matin-Tuvan ja Suomen Kirjastomuseoyhdistyksen kiertonäyttely.

Digiopastus ti 5.10. klo 11-13 kirjastossa. Vertaisohjaajat neuvovat digiasioissa. Kysy neuvoa oman kännykän, tabletin tai tietokoneen käyttöön.  Tilaisuuden alussa tietoiskun tietosuojasta pitää Mukanetin puheenjohtaja Seppo Pohja. Järj. ATK Seniorit Mukanetti ry ja kirjasto.

Jännityslukupiiri ke 13.10. klo 17 kirjastossa. Keskustellaan Pekka Hyytin kirjasta Tummat pilvet eilisen.

Aamulukupiiri to 14.10. klo 10 kirjastossa. Teemana korona-ajan mieleen jääneet lukuelämykset.

Rockway-musiikkipalvelu on käytettävissä Ruoveden kirjastokortilla. Sähköisessä palvelussa on soittamisen ja laulamisen videokursseja. Kirjaudu ja selaa kokoelmaa osoitteessa: kirjastot.rockway.fi/piki

Lue e-lehtiä kotona osoitteessa: www.pressreader.com. Uusi e-lehtipalvelu PressReader sisältää pääosin ulkomaisia lehtiä. Kysy neuvoa kirjastosta tai katso ohjeet palvelun käyttöön PIKI-verkkokirjastosta.

PressReader-palvelun suomenkieliset lehdet löydät täältä: www.pressreader.com/catalog/finland/finnish

E-aineistot: PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla saat käyttöösi e-aineistoja: kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia. Luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa löytyy PIKI-verkkokirjaston vinkeillä. Jutun lopussa on vinkkejä myös verkossa vapaasti saatavilla oleviin aineistoihin. Katso vinkit täältä.

E-elokuvapalvelu KirjastoKino löytyy osoitteesta www.kirjastokino.fi. Kirjaudu PIKI-kirjastokortilla ja sen tunnusluvulla niin voit katsoa ilmaiseksi elokuvia. Kirjastokino-palvelu toimii kaikissa uusimmissa selaimissa eri desktop-, mobiili- ja tablet-päätelaitteissa sekä tukee Chromecast / Googlecast -ominaisuutta.

 

Kirjastoauto

Auto liikennöi Ruovedellä seuraavan kerran syyskauden aikataulun mukaisesti vasta ma 4.10. alkaen.

Aikataulu syyskausi 4.10.-14.12.2021 (pdf). 

Ruovedellä auton puhelinnumero: 044 787 1385.