A

Nähtävää ja koettavaa

Katsele ja kuuntele tarina maisemakohteista, jotka ovat valloittaneet useiden taiteilijoiden ja satunnaisten seikkailijoiden sydämet. Nautinnollista matkaa! 

Helvetinkolu

Helvetinjärven kansallispuiston kuuluisin nähtävyys on Helvetinkolu. Kallioon repeytynyt halkeama on kapeimmillaan vain pari metriä. Ylhäältä avautuu laaja maisema yli Ison Helvetinjärven. Kansallisromantiikan ajan taiteilijoiden matkat tänne nostivat kohteen huikeaan maineeseen. 

Nettisivu

Laivaranta

Laivaranta on kesä-Ruoveden sydän. Täällä voit ihailla veneitä, nauttia ravintoloiden antimista tai muuten vaan chillailla.

Laivarannantie 5, Ruovesi.

Nettisivu

Siikaneva

Unohda kiire; kumarru tutkimaan suon pienen pieniä eliöitä ja pysähdy nuuhkimaan tuoksua! Parhaimmillaan maisemat ovat syksyn maaruskan aikaan, jolloin pääsee nauttimaan suoalueen upeasta väriloistosta.

Ollinkiventie 256, Ruovesi

Nettisivu

Vinhan kirjakauppa

Tässä idyllisessä kulttuurikeskuksessa toimii muun muassa kirjakauppa, antikvariaatti, taidegalleria ja kahvila.

Nettisivu

Kesäteatteri

Korkea­tasoista harrastaja­teatteria Pyynikkilässä. Katettu katsomo takaa täydellisen elämyksen.

Nettisivu

Lakanateatteri

Lakanateatteri tuottaa pienimuotoisia teatteriesityksiä sekä Katse ajan läpi -kirjallisuustapahtumaa.

Nettisivu

Viljamakasiini

Rakennettiin pitäjänmakasiiniksi 1800-luvun puolessa välissä. Nykyään se toimii kesäaikana taidenäyttelytilana vaihtuvine näyttelyineen.

Ruovedentie 5, Ruovesi

Nettisivu

Kotiseutumuseo

Talomuseo pohjoishämäläisestä talonpoikaistalosta 1700- ja 1800-lukujen vaihteesta. Museossa on yli tuhat kaunista esinettä. Avoinna vain kesäaikana.

Museotie 2, Ruovesi

Noitakäräjät

Juhlitaan heinäkuussa kokonaisen viikon ajan lukuisin tapahtumin. Viikko huipentuu lauantain käräjätoriin, jossa muun muassa julkistetaan vuoden ansiokas Noita.

Nettisivu

Sofia Magdalenan kirkko

Kirkko valmistui 1778 ja sen suunnittelijana sekä rakennusmestarina toimi Matti Åkerblom. Alttaritaulu on Bernhard Reinholdin "Kristuksen kirkastuminen", joka on ostettu Pariisista 1800-luvulla.

Kirkkotie 1, Ruovesi

Nettisivu

 

Muroleen kirkko

Kirkko edustaa 1920-luvun kustavilaisesta perinteestä lähtevää klassismia. Kirkkosali on pohjakaavaltaan yksilaivainen ja hahmoltaan tapulikirkko.

Muroleentie 740, Murole

Nettisivu

Musiikkia! Ruovesi

Kamarimusiikkifestivaali tarjoaa kesäisin näyttävän konserttisarjan, jossa esiintyvät sekä koti- että ulkomaiset eturivin muusikot.

Nettisivu

Höyrylaiva Tarjanne

Astu aidon 115-vuotiaan höyrylaivan kyytiin ja nauti maalauksellisista maisemista.

Nettisivu

Kirkkoveneet

Ruoveden hautausmaalla kirkkovenekatoksessa sijaitsee Tuuhoskylän vanha kirkovene Eeva.

Ruoveden Kotiseutuyhdistys vuokraa kirkkovene Vasaa.

Nettisivu

 

Kulttuuriparantola

Kulttuuriparantolassa on yhteisöllistä toimintaa ympäri vuoden. Kesäaikana vaihtuvia taidenäyttelyitä. Poikkea aistimaan mäntymetsän tuoksua, viivähdä hetki lukien tai luonnoslehtiösi parissa.

Nettisivu

Taidenäyttelyt

Iloa silmälle ja mielelle, elämään energiaa ja lohtua. 

Nettisivu

Runebergin lähde

Runeberin lähde oli luonnonhistoriallinen nähtävyys ja kokoontumispaikka jo ennen Runebergin aikaa. Kansallisrunoilijamme asui  täällä kotiopettajana ja uskotaan, että hänen Lähteellä -runonsa on kirjoitettu tämän lähteen innoittamana.

Runebergintie 6, Ruovesi

Runopolku

Runopolku on tunnelmallinen noin kuudensadan metrin mittainen polku, joka kulkee rantaa pitkin Runebergin lähteeltä Laivarantaan.

Runebergin puisto

Runebergin puistossa voi levähtää paviljongissa, istahtaa penkeillä ja nauttia vaikkapa pienestä evästauosta.

Laivarannatie 2, Ruovesi

Museotie

Museotie on rakennettu 1600-luvulla ja se on säilyttänyt alkuperäisen linjauksensa noudattaen maaston muotoja. Tie erkaantuu Kuru-Ruovesi-maantieltä 337 pian kantatie 66:lta Kuruun päin käännyttäessä. Opasteet löytyvät tien molemmista päistä. 

Muistomerkit

Tutustu Ruoveden merkkihenkilöiden muistomerkkeihin.

Nettisivu