A

Tervetuloa Pekkalan koulun sivuille!

Pekkalan koulu on viihtyisä ja vireä kyläkoulu Ruovedellä Jäminkipohjan kylässä. Pekkalan koulu sijaitsee kantatie 66 varrella, noin 12km:n päässä Ruoveden Kirkonkylästä. Koulussamme on oppilaita esikoululaisista kuudenteen luokkaan asti. Koulussamme vallitsee myönteinen ja avoin ilmapiiri. Meidän koulussa kaikilla on turvallista ja mukavaa!

Liikkuva koulu

Pekkalan koulu on mukana LIIKKUVA KOULU -hankkeessa, jossa tavoitteena on liikunnallisesti aktiiviset oppilaat. Koulumme piha tarjoaa hyvät mahdollisuudet monenlaiselle liikkumiselle. Syksyllä 2018 onkin jo ilmestyneet asfalttimaalaukset liikuttamaan oppilaita välitunneilla entistäkin enemmän. Suunnittelu ja maalaustyö on oppilaiden käsialaa.

Kerhot

Joka torstai klo 13.00–14.30 koululla kokoontuu kerho ILO (ilo, luovuus, oppiminen), joka on suunnattu kaikille 3–6 lk:n oppilaille.

Lukuvuoden mittaan luvassa myös muita kerhoja. 

Iltapäivätoiminta

Iltapäivisin on pienimpien oppilaiden mahdollisuus osallistua iltapäiväkerhoon. Iltapäiväkerhossa on monenlaista toimintaa. Läksyhetken jälkeen on välipala sekä leikkiä ja ulkoilua. Huom. Iltapäiväkerhoa ei järjestetä lukuvuonna 2018-19 vähäisen ilmoittautumismäärän takia.

Muu toiminta koululla

  • Samassa rakennuksessa toimii Jäminkipohjan ryhmäperhepäivähoito.
  • Tiistaisin koulun pihaan saapuu kirjastoauto. Koko koulu käyttää viikoittain tätä kirjaston loistavaa palvelua.
  • Tiistaisin koululla on seurakunnan järjestämä päiväkerho alle kouluikäisille lapsille.
  • Torstaisin kokoontuu Honkalakodin ikäihmisten Voimapesä, jolloin osa oppilaista pääsee puuhailemaan mukavia juttuja Koulumummolassa.

Muita kivoja juttuja

  • Keväällä 2018 Lukuklaanihankerahoituksen myötä remontoimme koko koulun voimin YHDESSÄ kotoisan koulukirjaston, jota kaikki luokat käyttävät viikoittain.
  • Koulukummitoiminta lukuvuosittain.
  • Pekkalan koulun vanhempainyhdistys perustettiin syksyllä 2018.
  • Koulun piha-alueella on oma pieni puutarha-alue, jota hyödynnämme opetuksessa.
  • Koulun kenttä tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kaikenlaiselle liikunnalle niin kouluaikana kuin myös vapaa-ajalla. Piha-alueelta löytyy mm. lentopallokenttä, koripallotelineet, pururata, keinut ja kiipeilytelineet. Kaukalossa pääsee talvella luistelemaan ja koulun viereisiltä pelloilta löytyy hyvin hoidettuja hiihtolatuja.

Pekkalan koulu

Pohjantie 2
34450 Jäminkipohja
Puh. 03 476 0136, 044 787 1466
keittiö: 044 787 1467
s-posti: pekkala(ät)ruovesi.fi
Koulunjohtaja: Hanna Juurakko