A

Päiväkoti

Ruoveden päiväkoti, Päiväkodintie 4, 34600 Ruovesi.
Päiväkodin vastaava opettaja / varhaiskasvatuksen erityisopettaja (VEO)
Tuula Lehminiemi p. 044 787 1371, tuula.lehminiemi(ät)ruovesi.fi.

Kirkonkylän vuoropäiväkoti, Honkalantie 15 A, 34600 Ruovesi, p. 044 787 1242.
Vuoropäiväkodin vastaava Mirja Koivunen p. 044 706 3489, ruovesiryhmis(ät)ruovesi.fi.

Äiti ja isä, lapsen huoltajat

Olette lapsellenne tärkeimpiä ihmisiä maailmassa. Vastuu lapsen kasvatuksesta on teillä ja me tuemme sinua kasvatustehtävässäsi.

Toivomme, että

  • keskustelisit lapsesi hoitajien kanssa lapsesi kehityksestä ja kasvatuksesta (voit varata siihen kahdenkeskisen keskusteluajan)
  • kertoisit ja kyselisit, jos joku asia painaa omaa tai lapsesi mieltä.   

Päiväkodin tavoitteet

Päiväkodin tavoitteena on antaa mahdollisimman hyvää päivähoitoa lapsille, sekä tukea vanhempia kasvatustyössä. Lapsi saa päiväkodissa päivittäin tarvitsemansa perushoidon.

Perushoidon lisäksi tavoitteenamme on kasvattaa oma-aloitteisia, sosiaaliset taidot omaavia, tasapainoisia lapsia.

Yhteistyö

Päivähoidon onnistumisen perustana on jatkuva ja tiivis yhteistyö päiväkodin henkilökunnan ja lasten vanhempien välillä.

Meillä on käytössä lapsen henkilökohtainen hoito- ja kasvatussuunnitelma. Se perustuu perheen asiantuntemukseen omasta lapsestaan sekä päiväkodin henkilöstön kokemukseen ja osaamiseen. Ennen päiväkodin henkilöstön kanssa käytävää kahdenkeskistä hoito- ja kasvatuskeskustelua vanhemmat täyttävät lomakkeen, jonka pohjalta keskustelu käydään.

Järjestämme lisäksi yhteisiä vapaamuotoisia iltoja, jotta päiväkoti tulisi tutuksi koko perheelle ja perheet tutustuisivat myös toisiinsa.

Lapsen hoitoajat

Vanhemmat täyttävät hoitoaikakaavakkeen lapsensa hoitoajoista, joita tulee noudattaa. Etukäteen tiedossa olevista poissaoloista sekä muista, esim. lapsen sairastumisesta, on hyvä ilmoittaa päiväkotiin.

Päiväkodin toimintakausi vaihtuu vuosittain heinä-elokuun vaihteessa: ottakaa tämä huomioon, kun lapsi menee kouluun.

Esiopetuksen vuosittaiset toiminta-ajat ovat samat kuin koulujen toiminta-ajat, paitsi lopettamisajankohta, joka on kuten päiväkodissa, aina toukokuun lopussa.