A

Kasvomaskien saannin turvaaminen Ruovedellä

17.08.2020

KASVOMASKIEN SAANNIN TURVAAMINEN VÄHÄVARAISILLE HENKILÖILLE RUOVEDELLÄ

Ruoveden kunnassa kasvomaskien saannin turvaaminen vähävaraisille toteutetaan siten että kangasmaskeja voi noutaa seuraavista liikkeistä:

Hopea-aurinko Ruovedentie 11, avoinna 9-17 tai

Neulokko Honkalantie 6, avoinna 9-16.

THL:n kasvomaskisuosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronatartuntatilanteessa. Suojaamiseen riittää kangasmaski. Jokainen hankkii maskin itse, mutta lisäksi huolehditaan siitä, että kunnissa voidaan jakaa kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ihmisille kangasmaskeja myös ilmaiseksi ja ohjeistaa niiden käyttöön. THL: n suositus on, että kunnat huolehtivat siitä, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi suosituksen voimassaoloalueella.

Suositus koskee niiden sairaanhoitopiirien alueita, joissa edeltävän kahden viikon aikana on todettu koronatartuntoja. Tämän perusteella suositus on voimassa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kasvomaskin käyttö on THL:n suosituksen mukaan vapaaehtoista. Kasvomaskia voi halutessaan käyttää myös muissa kuin tässä ohjeessa kuvatuissa tilanteissa.

THL:n suosituksen mukaan kasvomaskia suositetaan käytettäväksi seuraavissa tilanteissa 

· Joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei voida välttää

· Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella

· Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

 

Lisätietoja

Heidi Tanhua

muutosjohtaja

Ruoveden kunta

044 787 1332

Takaisin