A

Kirjasto avataan 1. kesäkuuta

29.05.2020

Valtioneuvoston linjauksen mukaisesti kirjastot avataan 1.6. alkaen hallitusti ja asteittain.

Ruoveden kirjasto avautuu maanantaina 1. kesäkuuta kesäaukioloajoin: ma – to 12.00 – 18.00 ja pe 10.00 -16.00. Kirjastoauto ei kulje koulujen kesäloman aikana.

Avaamisen valmisteluissa on huomioitu eri viranomaisilta saadut ohjeet koronavirustartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on ensisijaista ja muutoksia on tehty, jotta asiointi sujuisi mahdollisimman turvallisesti: mm palvelutiskille on hankittu suojapleksit ja asiakastilojen kalustusta on väljennetty, jotta turvavälit toteutuvat. Ryhmätila ei ole varattavissa eikä käytettävissä. Saatavilla on käsihuuhdetta ja tarvikkeita yhteiskäytössä olevien laitteiden puhdistamiseen. Tiloja puhdistetaan tehostetusti. Erityistä huomiota kiinnitetään turvaväleihin.

Kesän aikana lukupiirit eivät kokoonnu eikä tapahtumia järjestetä. Mahdollisesta poistetun aineiston myynnistä tiedotetaan erikseen. Alustavasti myyntiä on suunniteltu heinäkuun ajaksi.

Kirjastomaksujen maksamisessa toivotaan ensisijaisesti verkkomaksamista PIKI-verkkokirjastossa tai pankkikorttimaksua lähimaksuna. 

Asiakkaita pyydetään huolehtimaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja välttämään lähikontakteja muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan asioidessaan kirjastossa. Toivottavaa on mahdollisimman nopea asiointi. Kirjastoon ei saa tulla sairaana tai oireisena.

Takaisin