A

Nauti kulttuurista

Kulttuurityö

Ruoveden kunnan kulttuuritoimen tavoitteena on edistää myönteistä kuntakuvaa, vaalia arvokkaita kulttuuriperinteitä ja luoda hyvinvointia tarjoamalla elämyksiä, mutta myös osallistamalla ja sitouttamalla kuntalaisia aktiiviseen toimintaan. Kulttuuria on mm. taide, kirjallisuus, ihmisten kehonkieli, ajattelun tavat, elintavat, vakaumukset, perinteet.

Kulttuuritoimi järjestää tapahtumia ja yhteiskunnallisia tilaisuuksia. Se mahdollistaa myöntämillään avustuksilla myös paikallisia yhdistyksiä ja toimijoita toteuttamaan erilaisia kulttuurielämyksiä. Kaikenikäiset kuntalaiset, kesäasukkaat ja matkailijat pääsevät nauttimaan monenlaisista tapahtumista ja toiminnasta ympäri vuoden.

Ruovesi on kulttuuripitäjä.

Ruovedellä kulttuurista voi nauttia sekä kokijana että tekijänä

Ruoveden kirjastosta ja kirjastoautosta voi lainata kirjoja, pelejä ja musiikkia sekä osallistua tapahtumiin.

Kulttuuriparantola on konserttien, tapahtumien, taidenäyttelyiden ja kokousten koti. 

Kohtaamisia Ruovedellä - Kulttuuripitäjän elämää ja ihmisiä -digitaalinen näyttely, jonka on tuottanut Ruoveden kunta alkuperäisen näyttelyn pohjalta.

Viljamakasiini on kesäkaudella avoinna oleva taidenäyttelytila, jossa voi oppia, oivaltaa ja saada elämyksiä. Mahdollista saada myös omaa taidetta esille.

Ruoveden Teatteri tarjoaa hetkiä koskettavien draamojen, hauskojen komedioiden tai tunnelmallisten musikaalien parissa. Ruoveden Teatterin toimintaan voi myös mennä mukaan. Kesäteatterissamme on katettu katsomo.

Ruoveden Noitakäräjät -tapahtumaviikko tarjoaa sytyttävää ohjelmaa kaienikäisille.

Tapahtumakalenterista löytyvät tiedot Ruoveden kunnan alueella järjestettävistä kulttuuri- ja liikuntatapahtumista, näyttelyistä ja lastentapahtumista.

Musiikkia! Ruovesi -festivaali tarjoaa vuosittain kamarimusiikin helmiä.

Ruoveden Taideyhdistys edistää kuvataidetoimintaa.

Ruoveden Kotiseutuyhdistys on vuosikymmenien mittaan koonnut runsaasti kirjallista perinnetietoutta.

Ruoveden opiston kursseilla pääsee harrastamaan ja inspiroitumaan mm. liikunnan ja taideaineiden parissa.

Ruoveden matkailun -sivustolta löytyy tapahtumia, nähtävyyksiä, kulttuuri- ja luontokohteita sekä ravitsemus- ja majoituspalveluja.

Kulttuurihyvinvointi

Ihminen on kulttuurin kokija ja toimija, jolla on kulttuurisia tarpeita ja oikeuksia. Näiden täyttyminen ja toteutuminen on kulttuurihyvinvointia. Tutustu kuntamme kulttuurihyvinvoinnin sivuille.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Kulttuuripalvelut, tapahtumat, kansalaisopiston toimisto