A

PERUUNTUU Huhtikuun jännityslukupiiri

Aika: 8.4.2020 17.00 - 18.00
Paikka: Ruoveden kirjasto
Osoite: Urheilutie 4
Järjestäjä: Ruoveden kirjasto

Kuvaus

Huhtikuun kirjana on Ruotsin vanhimpaan elossa olevaan aatelissukuun kuuluvan Niklas Natt och Dagin historiallinen rikosromaani 1793. Se ilmestyi 2017 ja sen lisäksi suomennettuna on saatavana myös sarjan toinen romaani 1794.

Tapahtumat käynnistyvät, kun Tukholman keskustan jätelietelammesta, Fatburenista, löytyy ihmisen ruumis, joka on silvottu torsoksi. Vainajan raahaa maihin Ruotsinsalmen taistelun veteraani, siveyspoliisina toimiva sotaraakki Mickel Cardell. Henkirikosta alkaa selvittää keuhkotaudissa riutuva älykkö Cecil Winge, joka värvää Cardellin apurikseen.

Kirjan tarina itsessään on sepitteellinen, mutta se sijoitettu historiallisesti kiinnostavaan taitekohtaan. Kustaa III:n murhasta on kulunut vuosi, ja sijaishallitsijaksi on noussut Suomen puolella syntynyt Gustaf Adolf Reuterholm, joka Ranskasta Ruotsiin hiipivien vallankumousaatteiden pelottamana ryhtyy tiukentamaan otettaan vallan kahvasta. Mukana juonittelussa on myös korruptoitunut Tukholman poliisi, joka suojelee silmäätekeviä ja kohtelee mielivaltaisesti huonompiosaisia.

« Takaisin