A

Tiedustelu Iso-Tarjanneveden haitallisen alhaisten vedenpinnan korkeuksien nostamiseksi

12.11.2020

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry tiedottaa.

Murolekosken yläpuoleisten vesialueiden haitallisen alhaisten vedenpinnan korkeuksien nosto -hanke nytkähti 12.11.2020 eteenpäin, kun paikallisten ihmisten näkemyksiä kartoittavat tiedustelu lähetetään asianosaisille. Asumiskunnasta riippuen kiinteistöjen omistajat tulevat saamaan kirjeen pääsääntöisesti viikon 47 aikana. Tiedustelun toteuttamisesta vastaa Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry ja selvitys tehdään yhteistyössä Virtain ja Mänttä-Vilppulan kaupunkien ja Ruoveden kunnan kanssa.

Kuka voi vastata?
Selvitysalue kattaa laajan vesialueen Murolekoskesta Vilppulankoskeen ja Virtain Herraskoskella asti. Laajuudessaan ja asianosaisten määrältään vesistökunnostushanke on yksi suurimmista Kokemäenjoen vesistöalueella. Selvitysalueella on yhteensä 4 460 vesistöön rajoittuvaa kiinteistöä. Tiedustelu on toteutettu siten, että kiinteistöä koskeva lomake lähetetään vain yhdelle kiinteistön omistajalle, jolloin selvityksessä kontaktoidaan 2 940 henkilöä. Tutkimuksessa toivotaan, että kaikki kiinteistön omistajat käyvät tiedustelun läpi ja antaisivat yhdessä kiinteistöä koskevan vastauksen. Selvityksen onnistumisen kannalta on välttämätöntä, että mahdollisimman moni tiedustelun saanut vastaisi tiedusteluun, vaikka asia tuntuisi vieraalta.

Vastaaminen on helppoa.
Vaikka asianosaiset kontaktoidaan kirjeitse, kiinteistökohtaiset vastaukset pyydetään antamaan sähköisesti netissä olevan lomakkeella. Tiedustelulomakkeessa jokaisella kiinteistöllä on yksilöllinen käyttäjätunnus ja salasana, joiden avulla kirjaudutaan www.tiedustelu.fi sivustolla olevaan vastalomakkeeseen. Sivustolla on myös mahdollista seurata reaaliajassa vastausten kehittymistä ja tuloksia. Mikäli tiedustelussa ilmenee ongelmia pyydämme, että otatte meihin yhteyttä sivustolla olevien ohjeiden mukaisesti. Selvityksen tulokset koostetaan tammikuussa 2021, jonka jälkeen ne julkaistaan.

Heikki Holsti
Kalastotutkimukset, Limnologi, MMM
heikki.holsti@kvvy.fi
Puh. 050 351 9022

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry
Patamäenkatu 24, 33900 Tampere
www.kvvy.fi

Takaisin