A

Yleistä tietoa koronapassista

10.12.2021

Yleistä tietoa ko­ro­na­pas­sis­ta 

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Käyttäjä hakee passin Omakanta-palvelusta. Passin QR-koodi luetaan THL:n virallisella lukijasovelluksella. Sovellus ei näytä muita terveystietoja kuin todistuksen koronasuojasta.  

Koronapassin saadaksesi toimi näin: 

  • Lataa koronapassi etukäteen Omakannasta osoitteesta kanta.fi/omakanta.
  • Tallenna tai tulosta tiedosto tai ota siitä kuvakaappaus kännykkääsi.  
  • Passin voi joko tulostaa tai näyttää mobiililaitteelta. 
  • Varaudu pyydettäessä todistamaan henkilöllisyytesi. 

Mikäli et pääse kirjautumaan Omakantaan tai sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, toimi seuraavasti:

  • Lähetä todistuspyyntö ja yhteystietosi sähköpostilla osoitteeseen koronapassi@keiturinsote.fi. Ilmoita seuraavat asiat: Suku- ja etunimesi, syntymäaikasi muodossa pp.kk.vvvv (huom. ei hetua) sekä puhelinnumero ja osoitetiedot.
  • Vaihtoehtoisesti soita ma-to klo 13.00-15.00 puh. 044 032 1043 (pyydämme mahdollisuuksien mukaan käyttämään ensisijaisesti sähköpostia puhelinliikenteen ruuhkautumisen välttämiseksi).

Todistus postitetaan kotiin viikon sisällä yhteydenotosta. Kiireellisissä tapauksissa sen voi  noutaa Ruovedellä kivikoululta (os. Palmenintie 1). Varmista tilauksen yhteydessä, koska todistus on noudettavissa. Toivomme ensisijaisesti odottamaan postia.

Yli 10-vuotiaiden lasten koronapassit

Huoltaja ei näe yli 10-vuotiaan lapsen koronarokotustodistusta Omakannassa. Alaikäinen voi itse kirjautua Omakantaan, jolloin hänellä täytyy olla käytössään vahva tunnistautuminen. Todistus on saatavilla hänelle itselleen, vaikka se ei näkyisi huoltajalle. Jos alaikäisellä ei ole omaa pääsyä Omakantaan, pyydetään huoltajaa lähettämään sähköpostia osoitteeseen koronapassi@keiturinsote.fi tai pyytämään passia lapsen omalta kouluterveydenhoitajalta Wilma-viestillä. Jos tarvitset todistukset useammasta huollettavastasi, voit kirjata kaikkien tiedot samaan viestiin.

Suosittelemme tutustumaan Kanta-palvelun Usein kysyttyä koronapassista -koontiin. 

Takaisin