A

Yritys tai koti kulttuurimaisemaan, Ruoveden keskustan puukoulu myynnissä.

01.06.2020

Ruoveden kunta myy vuonna 1871 rakennetun Ruoveden keskustassa sijaitsevan puukoulun omalla 2100m2 tontilla. Rakennuksen pinta-ala on 402 m² ja se on ollut koulukäytössä vuoteen 2009 saakka, minkä jälkeen tiloissa toimi työpaja Amanda vuoteen 2016 asti.

Rakennuksessa on käynnistetty remontti. Tällä hetkellä osa rakennuksen lattioista on purettu. Remontti on kesken ja rakennus myydään sen kuntoisena, kun se nyt on. Koulun pihapiirissä on myös hirsiaitta.

Kaksikuistinen koulu puuleikkauksineen ja koristeellisine portaikon ikkunoineen Ruoveden keskustassa valtakunnallisesti merkittävässä kulttuuriympäristössä on arvokas osa Ruoveden keskustaa ja sen vuoksi kunta painottaa myyntitarjouksissa rakennuksen tulevaa käyttöä. Kunta on valmis tarvittaessa tekemään kaavamuutoksen, jolloin rakennus sopisi esimerkiksi matkailu-, kulttuuri-, kauppa-, tai taidetoiminnan harjoittamiseen.

Puukoulu on osa merkittävää kulttuuriympäristöä ja alueen kehittämisessä painotetaan kulttuuriympäristön arvon säilymistä sekä tuetaan elinkeinoelämän kehittymistä.
Ruovedellä nähdään kulttuuriympäristöt keskeisinä tekijöinä kehittymisessä.
Puukoulunkin osalta arvojen säilymisen halutaan turvata rakennusten hyvien korjaustapojen ja hallitun muutoksen kautta.

Ruoveden kunta pyytää kiinteistöstä tarjoukset 30.8.2020 mennessä. Myyntihinnan lisäksi kunta painottaa tarjouksissa rakennuksen tulevaa käyttöä ja sen vuoksi pyydämme, että tarjouksissa esitettäisiin alustava suunnitelma rakennuksen käyttötarkoituksesta. Myyjä pidättää oikeuden hyväksyä tai hylätä tarjous. Tarjoukset pyydetään toimittamaan Ruoveden kuntaan, Ruovedentie 30, 34600 Ruovesi tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo (a) ruovesi.fi .

Katso alla olevasta liiteestä puukoulun esite tarkemmin. 
Puukoulun näytöstä on mahdollisuus sopia tekninen johtaja Harri Apellin tai kehityspäällikkö Sirkku Mäkelän kanssa.

Puukoulu-kevat-small

Ota yhteyttä!
Harri Apell p. 044 787 1340
Sirkku Mäkelä p. 044 787 1304


Sähköpostiosoitteet muotoa: etunimi.sukunimi@ruovesi.fi

Liite:Ruoveden-kunta-puukoulu2

 

Takaisin